Новости паулинских приходов

среда, 19 сентября 2012 г.

ИЗУЧАЕМ ПОЛЬСКИЙ ЯЗЫК

Занятия на курсах польского языка начались.
Всем к сведению!

Торжественная встреча в ПГТУ преподавателей из Польши
В Польско-Украинском культурном товариществе Мариуполя начался новый учебный год на курсах польского языка.
Успехов нам в учебе!


Прес-реліз
Школа польської мови та культури для молоді Маріуполя 
З 17 по 27 вересня на базі Польсько-українського науково-інформаційного центру ПДТУ буде працювати  Школа польської мови та культури. Це спільний проект Польсько-українського культурного товариства Маріуполя, Школи польської мови та культури Сілезького університету (Польща) та Польсько-українського науково-інформаційного центру.
            В Маріуполі школа буде працювати вдруге, хоча це вже третій візит викладачів Школи польської мови та культури Сілезького університету до Маріуполя  та до ПДТУ. Цього року заняття будуть вести доктор польської філології Ромуальда Пєнтка та магістер Анна Кшистолік.  (На Русском Ромуальда Пентка, Анна Кшистолик)
Програма Школи передбачає  щоденні практичні заняття з польської мови, консультації, знайомство з елементами польської культури, з польським кіно, тощо.
Участь у Школі візьмуть близько 80 осіб. Слід сказати, що в  цьому році акцент зроблено на маріупольській студентській та учнівській молоді, Активними учасниками проекту стануть також жителі Маріуполя польського походження.
Слід сказати що з кожним роком популярність вивчення польської мови в нашому місті зростає.
Організатори вважають, що даний проект є конкретним кроком в активізації мобільності студентів та молодих викладачів університетів  Маріуполя, буде сприяти  пожвавленню польсько-українських наукових взаємин.
В тому числі й завдяки роботі минулорічної  школи польської мови та культури у цьому році  за магістерською програмою у м.Краків будуть навчатись 2 студентки гуманітарного факультету та одна студентка інженерно-педагогічного факультету ПДТУ.
Після закінчення проекту навчання польської мови в Польсько-українському науково-інформаційному центрі продовжиться протягом усього  навчального року.
Проект фінансується за кошти Канцелярії Сенату Республіки Польща за підтримки Генерального Консула Республіки Польща в Харкові Яна Ґраната та Ректора ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет» В’ячеслава Волошина.        

17  вересня 2012р.(понеділок)
13.30. Блок А-1, корпус № 5
А.Р.Івашко   

Комментариев нет:

Отправить комментарий