Новости паулинских приходов

вторник, 17 июля 2012 г.

СВІТЛА НЕДІЛЯ: КАТОЛИЦЬКЕ СВЯТО В МАРІУПОЛІ


15 ЛИПНЯ 2012 РОКУ ВІДБУЛАСЯ СВЯТА МЕСА НА МІСЦІ ПОБУДОВИ САНКТУАРІЮ МАТЕРІ БОЖОЇ ЧЕНСТОХОВСЬКОЇ
 
         Зміна настоятеля нашої парафії відбилася на її житті насправді чудово, бо оздобила його низкою гарних новацій. Отець Леонард Адушкевіч не тільки збагатив прихід поверненням до добрих звичаїв (польських Богослужінь по суботах, адорації Пресвятих дарів кожного першого четверга місяця та ін.), а й активно зайнявся справою побудови санктуарію Матері Божої Ченстоховської в нашому м. Маріуполі, організував урочисту Літургію на території поки що лишень започаткованого зведення, якщо дасть Господь, майбутньої святині.
До речі, маємо вагомий привід – десятиріччя служіння отців Паулінів у Маріуполі. У планах – і надалі час від часу відправляти там Меси (зараз вони відбуваються в нашій каплиці), адже, як відзначив новий настоятель приходу о. Леонард, важливо зрошувати це місце молитвами. А як інакше? Звісно, кожне добре діяння, а тим більше таке значиме, як побудова санктуарію, є, передусім, плодом Господньої ласки, а храм, який, сподіваємося, колись височітиме в нашому місті, має зберігати її в собі. Богослужіннями ж надіємося її прикликати, наблизити, щоб створила нам омріяну святиню. 

         Провів Месу Єпископ Мар’ян Бучек разом з нашими священиками й о. Віктором, гостем з Горлівки. Присутнім був о. Ростислав Спринюк, настоятель греко-католицького приходу в Маріуполі, розділивши з нами всіма радість від прекрасної події.
Участь у Літургії взяло чимало людей. Своїм чарівним співом її осяяли дівчата з Донецька – Катерина й Анастасія Сємкови. Присутніми були репортери телебачення, газет, радіо.
         




З єпископом Мар’яном Бучеком на пам`ять
Ми, парафіяни приходу Матері Божої Ченстоховської в Маріуполі, щиро вдячні Богові за свято, пережите нами цієї неділі, а також – нашому новому настоятелю о.Леонарду й усім, хто долучився до організації та здійснення заходу, – за працю, за небайдужість.
         Марія Берберфіш


Видео отчёт о Празднике смотрите на СТРАНИЦЫ САЙТА "ВИДЕОАЛЬБОМЫ Мариупольской ПБМЧ" - СОБЫТИЯ ДНЯ  16.07.2012 начиная с 22 минуты.
Фотообъектив смотрите в https://picasaweb.google.com/113217610762082387722/yGpGRG

Пишите свои комментарии, пожелания.

1 комментарий: