Новости паулинских приходов

понедельник, 16 декабря 2013 г.

КОСТЁЛ В БЕРДЯНСКЕ ОСВЯЩЁН

5 жовтня, після 13 років будівництва, був освячений Храм Різдва Пресвятої Діви Марії в Бердянську. 
Єпископ Ян Собіло
 Закладений на початку листопада 2000 р. храм зводили довго і ґрунтовно. Стараннями настоятеля о. Здіслава Зайонца був привезений, встановлений, налагоджений і успішно експлуатується орган. Проведені масштабні оздоблювальні та оформлювальні роботи. А головне – за минулі роки цей храм став одним з найголовніших духовних, культурних та благодійних центрів Бердянська й усієї округи. При храмі створено і десять років плідно працює благодійний центр «Карітас-Спес-Бердянськ». Регулярно проводяться концерти органної музики.
 Освячення стало знаковою подією. У Святій Месі з нагоди консекраціі, яку очолив архиєпископ Люблінський Станіслав Будзік, взяли участь також єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії Мар'ян Бучек, епископ-помічник Ян Собіло, єпископ Кам'янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський, президент релігійної місії «Карітас-Спес» Україна, єпископ Станіслав Широкорадюк, священики, монахи і монахині римо- та греко-католицької Церков і Православної Церкви (Київський патріархат) з Харківської, Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей України та Польщі.
 У своїй проповіді єпископ Станіслав Будзік зробив акцент на тому, що Храм Божий – це не тільки видима його частина: камені, стіни, підлога, стеля, – а насамперед це «живі камені» – люди, які «тримають» цей Храм на собі.
 Його Високопреосвященство був далеко не випадковим гостем на святі в Бердянську – саме він керує Люблінською архидієцезією, до якої і належить настоятель о.Здіслав.
 В освячений стаціонарний вівтар храму разом зі свідоцтвом про консекрацію були закладені мощі святих. Почесними гостями урочистостей стали батьки і хрещена настоятеля парафії отця Здіслава.



Комментариев нет:

Отправить комментарий